Η επιχείρηση

Τοποθετημένο στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Χίου, το Πολυκατάστημα «Πυξίδα» αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιλιάδες κόσμου μας επισκέπτεται καθημερινά στην οδό Απλωταριάς 34,  και εμπιστεύεται τις πολλαπλές υπηρεσίες  που παρέχουμε και τα επιλεγμένα προϊόντα που φιλοξενούμε στα ράφια μας.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η «Πυξίδα» ξεκίνησε το 1992 ως μικρό βιβλιοχαρτοπωλείο  από ένα χώρο 30 τ.μ. στην οδό 11ης Νοεμβρίου. Σήμερα στεγάζεται στην Απλωταριά, τον ιστορικό εμπορικό δρόμο του νησιού, σε ένα ανακαινισμένο κτίριο των αρχών του 20ου αι. Αποτελείται από τρεις ορόφους σε ένα χώρο περίπου 1600 τ.μ.

Η επιχείρηση αναπτύσσεται  δυναμικά στο χώρο του βιβλίου και των χαρτικών για περισσότερα από 30 χρόνια. Το κατάστημα από την έναρξη της λειτουργίας του επεκτείνεται συνεχώς σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Χαρτικά

Το τμήμα των χαρτικών καλύπτει μεγάλο εύρος σχολικών ειδών, γραφικής ύλης, οργάνωσης λογιστηρίου, συσκευασίας, σχεδίου, ζωγραφικής, κατασκευών κα. Καταλαμβάνει το χώρο του ισογείου καθώς και τον πρώτο όροφο του καταστήματος και αποτελεί ένα δυναμικό και ζωτικό τμήμα της επιχείρησης.

Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Το βιβλιοπωλείο, στο δεύτερο όροφο, διαθέτει χιλιάδες τόμους βιβλίων και καλύπτει όλους τους τομείς της σύγχρονης εκδοτικής δραστηριότητας (παιδικό βιβλίο, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορία, εκμάθηση ξένων γλωσσών, χιακές εκδόσεις κ.α.). Το βιβλιοπωλείο μας με τις δικές του εκδόσεις  τυπώνει, εκδίδει και κυκλοφορεί βιβλία Χιωτών συγγραφέων σχετικά με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό.

Τα σωζόμενα αρχιτεκτονικά στοιχεία του αστικού σπιτιού των αρχών του 20ου αι.  καθορίζουν την ποιότητα του χώρου και ευνοούν την οργάνωση εκδηλώσεων που φιλοξενούμε στο βιβλιοπωλείο μας.  Το 2013 ενσωματώσαμε στο χώρο μας ένα χώρο cafe, που συνδυάζει την αγάπη μας για το βιβλίο και το πάθος μας για τον καλό καφέ.

BookCafe – το καφέ των βιβλίων

Το Bookcafe λειτουργεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου και αποτελεί μια μοναδική πρόταση, τόσο για την ποιότητα του καφέ TAF COFFEE που επιλέξαμε (http://www.cafetaf.gr/), όσο και για τις αναγνωστικές και μουσικές μας προτάσεις και τα σπιτικά γλυκά.

Στο καφέ λειτουργεί Wi-Fi, ελεύθερη παροχή internet και επιτραπέζια παιχνίδια για το κοινό.

Ωράριο: Το cafe μας, ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας του καταστήματός μας. Δηλαδή, Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 8:30-14:30 & 17:30-20:30, Τετάρτη-Σάββατο: 8:30-14:30, Κυριακή κλειστά.

Γραφιστικό

Το γραφιστικό τμήμα της «Πυξίδας», εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σχεδιάζει, εκτυπώνει, ψηφιοποιεί και αναπαράγει κάθε είδους έγγραφο, βιβλίο, αφίσα κάρτα κ.α. γρήγορα και οικονομικά.  Σε σύγχρονα ploters παράγουμε, έγχρωμα ή ασπρόμαυρα, αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και αφίσες μεγάλου μεγέθους.

Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ courier και πρακτορείο ΕΛΤΑ

Το ΕΛΤΑ courier ενσωματωμένο στον ισόγειο χώρο του καταστήματος μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια τα μικροαντίκειμενα, δέματα και επιστολές σε όλο τον κόσμο. Το ταχυδρομικό πρακτορείο παρέχει όλες τις υπηρεσίες  των ΕΛΤΑ (εξόφληση λογαριασμών, πληρωμή φόρων, πληρωμή ΕΝΦΙΑ κ.α.).